RBMA – pieteikšanās termiņa finišs tuvojas!

UPDATE: Īsi pēc raksta publicēšanas kļuva zināms, ka līdz ar vietas maiņu, tiek pagarināts arī pieteikšanās termiņš, jaunais pasta zīmoga datums RBMA aplikāciju nosūtīšanai ir 26. aprīlis (paldies par vērību, Gunča!). Tā kā – šajās brīvdienās cepam šašliku pie dabas krūts un neko nesasteidzam… (:

1241696781968Kamēr modes mākslinieki veic beidzamos uzlabojumus skatēm, bet visi pārējie sāk prātot par pirmo pikniku gaidāmajā nedēļas nogalē (sola +17!), guļamistabu producenti, pagrīdes dīdžeji un arī industrijas profesionāļi steidz pabeigt samiksēt pēdējās skaņas un veikt pēdējos labojumus pieteikuma anketā, lai vēlākais pirmdien, 4. aprīlī to nosūtītu uz Ķelni, kur tuvāko mēnešu laikā Vācijas elektroniskās mūzikas speciālisti, promoteri un uzņēmēji lems kuriem 60 jaunajiem talantiem novembrī būs lemts piedalīties pasaules prestižākajā “radošajā darbnīcā” – “Red Bull Music Academy”!
Nupat kļuvis zināms, ka, sakarā ar kodolsituāciju Fukošimas reaktorā, tiek mainīta šī gada akadēmijas norises vieta un 11. aprīlī mēs uzzināsim kurā metropolē tā nobāzēsies novembrī!
Dīvaini, bet paskaidrot kas īsti ir “Red Bull Music Academy” ir sarežģīti (pat vikipēdijai!)! Divu nedēļu piedzīvojums, kurā ikvienam iesaistītajam ir iespēja sastapt elektroniskās mūzikas pagātnes, tagadnes un nākotnes nozīmīgākās personības, pašpikot no tām profesionālus noslēpumus, katru vakaru uzstāties grandiozās ballītēs un finālā taisīt mūziku kopā ar apsēstiem cilvēkiem, kuri sabraukuši no visas pasaules. Akadēmijas studentu vidū it īpaši pēdējos gados pirmos soļus starptautiskai atpazīstamībai spēruši “Flying Lotus”, “Jamie Woon”, “Aloe Blacc”… Šī gada lektoru sarakstā, kā vienmēr, gaidāms ikviens šī gada elektroniskās mūzikas robežu lauzējs (prognozēju – James Blake, Jamie XX, Skream, Emelkay…) un kaudze ar leģendām (pilnīgi noteikti – Cornelius, un intuīcija kaut ko saka priekšā par Bjorku…)!
Latvija joprojām nekad nav bijusi pārstāvēta “Red Bull Music Academy” un šogad beidzot tam jāpieliek punkts! Apzinot virkni producentus un mūziķus, esmu pārliecinājies, ka galvenie pieteikšanās anketas un pievienotā diska darbi tiks veikti pēdējā mirklī, tāpēc ikviens, kas par “Red Bull Music Academy” izdzirdējis šodien, vēl var pagūt ielēkt vilcienā. Protams, vienmēr būs iespēja pieteikties nākamreiz, taču tādā gadījumā jāgaida līdz pat 2012. gadam!
Ja Tu taisi, spēlē, interpretē mūziku un domā ārpus rāmjiem un standartiem – šis ir vienīgais konkurss, kurā ir kaut kāda jēga piedalīties!

How To Apply For The Red Bull Music Academy from Red Bull Music Academy on Vimeo.

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Guncha
13 years ago

Ē, reku termiņš dēļ Tokijas mainījies:

“A new location for the Red Bull Music Academy 2011 will be announced as of Monday, April 11. As a consequence, we have decided to extend the application period: applications will now be accepted until April 26 (date of postmark).”

:)