2013. gada albumi – 90 – 81

100 – 91

90. Broadcast – Berberian Sound Studio OST
090“Berberian Sound Studio” ir lieliska Pītera Striklenda spēlfilma par šausmām, kas mīt nevis reālajā, bet kino skaņu pasaulē. Filmas skaņu celiņš ir pēdējais darbs, ko “Warp” klasiķi ierakstīja pirms solistes Trišas Kīnenas nāves. Spocīgi un ļoti interesanti!

89. Snoop Lion – Reincarnated
089Divdesmit gadus kopš debijas albuma izdošanas, viens no nekaitīgākajiem rīmju deklamētājiem “Snoop Dogg” sasniedza posmu, kas jāpiedzīvo katram hiphopa superstāram – vārda un muzikālā stila maiņu! Nevienam ciniķu izdevumam vai blogam gan nepietika dūšas atzīt, ka “Reincarnated” (kurš saknē ir konceptalbums par marihuānas pīpēšanu) ir ļoti aizraujošs ballīšu ieraksts! “Major Lazer” produkcija un superstāru viesu koris (ieskaitot Mailiju Sairusu, Dreiku, Krisu Braunu, “Mr. Vegas”, u.c.) vismaz pašam Snūpam noteikti lika šogad justies kā no jauna piedzimušam!

88. Major Lazer – Free The Universe
088Tomēr pašu “Major Lazer” oriģināls trāpījis pakāpienu augstāk! Šodien “Major Lazer” ir producenta Diplo pseidonīms un neviena cita persona ar šo nosaukumu nav saistāma. Lai arī Diplo joprojām netiek atzīmēts pasaules populārāko dīdžeju simtniekā, tieši viņš ir trakākais ballīšu nezvērs uz planētas, kurš ik vakaru liek tūkstošiem aiz prieka zaudēt veselo saprātu un sajēgu. Ballīšu sajūta iemūžināta “Major Lazer” otrajā platē, kurā netrūkst arī eksperimentāli momenti, piemēram, “Vampire Weekend” Ezras iedziedātā “Jessica”!

87. Justin Timberlake – The 20/20 Experience
087aJustin Timberlake The 20 20 Experience 2 of 2 2013Misters Timberleiks ir bezmaz vai vienīgais popmūzikas superstārs, kurš spējis atstāt aiz muguras jaunības grēkus un piedzimt no jauna daudz stilīgākā izskatā. Cik daudz no tā ir viņa aktiera karjeras nopelns, lai analizē kāds cits! Bet dubult-piedzīvojums “The 20/20 Experience” ir ļoti lielas formas bagātu Los Andželosas plebeju privātballīšu skaņu celiņš, kuram ar mūsdienu popmūziku vistiešākajā ziņā sakars ir visai mazs. Ļoti izplūdis futūristsks “R&B” pops, kuru ir diezgan interesanti klausīties.

86. Darwin Deez – Songs For Imaginative People
086Bruklinas brīvdomātājs un eksperimentētājs Dīzs šogad izdeva protesta albumu, kurā protestē visticamāk pats pret sevi. Lai arī nezinkāpēc viņš pēkšņi ir pazaudējis spēju rakstīt melodiskas “indie” himnas, ir ļoti interesanti ķerstīt Dīza domu gājienus, kuri nekad neatkārtojas. Un, ja man pēkšņi nezin kāpēc bez jebkādām sekām tiktu piedāvāts izārdīt kādu viesnīcas numuriņu, šis būtu īstais pavadījums!

85. Vondelpark – Seabed
086Lai arī stipri nokavēts mirklis, kad “Vondelpark” bija pievērsta visas pasaules mūzikas inteliģences uzmanība, puišu debijas albums ir lieliska noskaņu mūzika, bez laika un vietas piesaistes. Vērīgi ieklausoties, dzirdami citāti no ļoti interesantiem un stipri atšķirīgiem britu rokmūzikas vēstures apcirkņiem!

84. Young Dreams – Between Places
084Vienā no pasaules skaistākajām vietām, kalnu ieskautajā Norvēģijas pilsētā Bergenā jaunieši nerada jaunu mūziku, bet allaž absorbē un interpretē pasaules procesus. Viena daļa “Animal Collective”, kaut kas no “Everything Everything” vai “Foals”, nedaudz piejaucam “Local Natives” vai “Fleet Foxes” harmonijas… Un iznākums ir lielisks, melanholisks un pacilājošs nepieradinātas popmūzikas ieraksts!

83. Melody’s Echo Chamber – Melody’s Echo Chamber
083Viena no gada debijām – “Tame Impala” solista Kevina Pārkera atradums, franču meitene Melodija Prošē. Gan Prošē vecmāmiņas vasarnīcā vidusjūras krastā, gan Pertā ierakstītais albums ir romantiskas psihodēlijas paraugstunda, kura aranžējumos Pārkers turpina jaukt jebkādus žanrus vienā katlā un tas turpina izklausīties brīnišķīgi!

82. Foxygen – We Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic
0822013. gadā psihodēlijas slavas zālē tika pieņemti jauni biedri – Kalifornijas “Foxygen”. Labākā grupas īpašība ir tā, ka patiešām izklausās, ka viņiem viss ir pilnīgi vienalga un tas rosina respektēt godīgu attieksmi pret mūziku. Kad kopā ar naivajiem aranžējumiem tiks pasniegtas arī labas lirikas un lipīgas melodijas, šie zēni būs atrodami vismaz vietas piecdesmit augstāk!

81. Deap Vally – Sistronix
081Šķiet, termins “girl power” jau sen izgājis no modes, tomēr ir forši pa laikam izdzirdēt, ka dāmās joprojām ir spēks un enerģija, kuru tās ir gatavas dāvāt arī citiem. Los Andželosas dueta “Deap Vally” debijas albums ir lieliska enerģijas bomba ar lieliskiem blūza rifiem un post-pancīgiem vokāliem!

TURPINĀJUMS ŠEIT ——>

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kārlis
Kārlis
10 years ago

Patīkami :) Būs ko turpmāko nedēļu paklausīties :)